За півроку заборгованість по зарплаті на підприємствах ЖКГ зменшилась на 41%

17:14 25 Липня 2013 року

«Уряд жорстко контролює зменшення заборгованості із заробітної плати, зокрема, на підприємствах житлово-комунального господарства. Завдяки цьому така заборгованість на підприємствах галузі в 2012 році скоротилася в 1,6 раза або на понад 14 млн грн (до 23 млн грн). А за 6 місяців поточного року – зменшилась ще на 9,4 млн грн (або на 41%)», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на виїзному засіданні колегії Мінрегіону в Донецьку.

Він зазначив, що повністю погашена заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах ЖКГ Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Одеської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької, Чернігівської областей, м. Севастополі та м. Києві.

Також з початку року заборгованість із виплати заробітної плати на підприємствах ЖКГ зменшилась у 15 регіонах. Зокрема, найбільше в Кіровоградській та Харківській областях на 88% та Закарпатській області на 70%.

«Завдяки спільним зусиллям центральної та місцевої влади, в питанні погашення заборгованості в ЖКГ спостерігається позитивна тенденція. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають вжити всіх заходів щодо погашення заборгованості та недопущення її в подальшому», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр дав завдання Мінрегіону взяти на контроль розробку в регіонах комплексу заходів, спрямованих на якнайшвидше подолання заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах ЖКГ.

У засіданні колегії також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, виконуючий обов’язки голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов, Донецький міський голова Олександр Лук’янченко.