Iнфографіка


Україна отримала від Словенії естафету ЄвроБаскету

На головній баскетбольній арені Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року в Словенії — Stožice (м. Любляна) відбулася урочиста церемонія передачі естафети турніру від Словенії до України. Церемонія пройшла за участі генерального секретаря ФІБА Європа Каміла Новака, Віце-прем'єр-міністра, секретаря Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет 2015 України Олександра Вілкула, посла турніру ЄвроБаскет 2013 Радослава Нестеровича та президента Федерації баскетболу України Олександра Волкова. «Мені дуже приємно, що завдяки ФІБА Європа існує чудова традиція передачі естафети від однієї країни, що приймає Чемпіонат, до іншої. Це підкреслює правонаступність турніру, пов'язує один турнір з іншим, об'єднує велику європейську баскетбольну сім'ю», — сказав Олександр Вілкул на прес-конференції, що передувала церемонії.

23 Вересня 2013 року

ЄвроБаскет 2015 отримав свою символіку

Олександр Вілкул презентував новий логотип ЄвроБаскету 2015, що відбудеться в Україні. Презентація відбулася на головній баскетбольній арені Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року в Словенії — Stožice. «Цього року українська збірна з баскетболу показала найкращий результат за всю історію. Наші спортсмени увійшли до шістки кращих збірних команд Європи. Козацький дух, воля до перемоги, спортивний характер та вміння працювати в команді — це основа успіху. Ми додали до цих характеристик нашу українську гостинність та традиції. Так був створений логотип Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року, який відбудеться в Україні. Це лого має стати символом найуспішнішого з усіх європейських баскетбольних чемпіонатів», — сказав Віце-прем'єр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу ЄвроБаскет 2015 України Олександр Вілкул.

22 Вересня 2013 року

Будівництво Духовно-просвітницького центру в Дніпродзержинську

За підтримки Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула у Дніпродзержинську тривають роботи зі створення Духовно-просвітницького комплексу Дніпродзержинської єпархії Української Православної церкви (УПЦ), яка є наймолодшою із трьох єпархій у Дніпропетровській області.

15 Вересня 2013 року

Будівництво об’єктів до Євробаскету 2015 є дуже важливим для Одеси, як одного з туристичних та бізнес-центрів України

В Україні триває підготовка до європейського свята спорту — Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Одеса отримає нову багатофункціональну арену для проведення змагань зі ста видів спорту, міжнародних виставок й концертів, сучасний аеропорт та універсальний тренувальний комплекс, який після турніру буде переданий дитячо-юнацькій спортивній школі. Створення цих об’єктів є дуже важливим для Одеси, як одного з туристичних та бізнес-центрів України. У тому числі, це сприятиме розвитку спорту та популяризації здорового способу життя», — сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час виїзної робочої наради в Одесі.

29 Серпня 2013 року

Олександр Вілкул у День міста Харкова заклав пам'ятну капсулу у фундамент «Харків Арени»

У День міста Харкова Віце-прем'єр-міністр, секретар Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінальної Частини чемпіонату Європи з баскетболу «Євробаскет-2015» Олександр Вілкул заклав пам'ятну капсулу у фундамент нової мультифункціональної арени. Арена буде здана в експлуатацію в кінці 2014 — початку 2015 року.

23 Серпня 2013 року

Олександр Вілкул відкрив міст через Дністер, що забезпечує основний автотранспортний зв'язок України з Румунією та Молдовою

В Україні понад 16 тис мостів. З них майже чверть збудовано у довоєнний період, ще майже 60% побудовано у 50-70-х роках минулого століття. Наразі 12% мостів потребують реконструкції та ремонту. Тобто проблеми існують. Але сьогодні ми вирішили одну з них - забезпечення безперебійного вантажо- та пасажиропотоку через Дністер.

22 Серпня 2013 року

Сорочинський ярмарок — один із культурних брендів України

20 серпня 2013 рік, с. Великі Сорочинці, Полтавська область. «Ми — українці, і в нас є свої традиції, які ми свято шануємо! Сорочинський ярмарок — це не тільки торговельний майданчик, але й важливий елемент нашої з вами самоідентифікації. Він має велику культурну та туристичну складову, він описаний в літературі і оспіваний у фольклорі. Це один із брендів України, так само як писанка, Петриківський розпис, вишиванка, дерев’яні церкви Карпат. Підтримуючи ці історичні бренди та створюючи яскраві нові — ми розвиваємо унікальну душу нашої країни», — сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на відкритті Сорочинського ярмарку у Полтавській області. Національний Сорочинський ярмарок — один з найвідоміших в Україні, він традиційно проходить у серпні в селі Великі Сорочинці, що на Полтавщині. Цього року свою продукцію на ньому представили 837 народних майстрів, приватних підприємців та великих підприємств

22 Серпня 2013 року

Підготовка заявки на проведення в 2022 році Зимової Олімпіади в Україні

«До 14 листопада Україна офіційно подасть в Міжнародний Олімпійський комітет декларацію про наміри провести в Карпатському регіоні Зимову Олімпіаду 2022 року», — сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час засідання організаційного комітету за участі представників центральних органів влади та федерацій зимових видів спорту.

«Ми не просто готуємо заявку на проведення в Україні Зимової Олімпіади 2022 року. Ми реалізуємо Олімпійську мрію, яка об'єднає країну. Організація спортивних свят світового рівня дає потужний імпульс підвищенню міжнародного іміджу України, розвитку її туристичного потенціалу, в тому числі - внутрішнього. Проведення Зимової Олімпіади в Карпатському регіоні стане каталізатором розвитку економіки західних регіонів. Зокрема, це створить нові робочі місця і сприятиме поверненню в нашу країну українців, які працюють за кордоном», - сказав Віце-прем'єр

21 Серпня 2013 року

Підготовка до опалювального сезону 2013-2014

«Уряд посилив контроль за підготовкою об’єктів ЖКГ до нового опалювального сезону. З цього року всі акти та паспорти готовності мають бути підписані інспекцією Держенергонагляду та Державною інспекцією з експлуатації електростанцій та мереж. В Україні станом на 13 серпня роботи з підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону вже виконані на 75%. До 1 вересня мають бути закінчені підготовчі роботи до зими у всіх навчальних закладах країни. До 1 жовтня — на всіх об’єктах», — сказав Віце-прем'єр Олександр Вілкул під час робочої наради в ПАТ «Київенерго» з питань підготовки до опалювального сезону.

13 Серпня 2013 року