За підтримки Уряду у Вінниці буде збудована автодорога та трамвайна лінія

16:37 18 Липня 2013 року

 Кабмін підтримав інфраструктурний проект Вінниці, для реалізації якого залучатимуться кошти під державні гарантії.
«Реалізація соціально значущих регіональних проектів, в тому числі розвиток інфраструктури регіонів - одне із головних завдань Уряду. Зокрема Уряд підтримав регіональний проект Вінницької міської ради на добудову автодороги і трамвайної лінії міста. Це дозволить підвищити якість транспортних послуг для вінничан», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.
Він зазначив, що для розвантаження центральних вулиць Вінниці та забезпечення виїзду автотранспорту з міста (на Барське шосе) буде добудована автодорога по вулиці Келецькій.
Також проектом передбачається добудова нової трамвайної лінії від вул. Квятека до автовокзалу «Західний» в місті Вінниця. Зокрема, буде побудовано двухкілометрову трамвайну колію, і влаштовано контактну мережу та опори. Після реалізації проекту у місті додатково планується вивести на маршрут близько 10 трамваїв.
Загальна сума проекту становить майже 74 мільйона гривень. Наразі проект профінансовано на половину. Решту коштів (36,4 млн грн) для реалізації проекту буде залучено кредитні кошти під державні гарантії.
«Для реалізації проекту планується використати механізм співфінансування з державного та міського бюджетів, за умовами якого 50% кредиту сплачує держава, а 50% - міський бюджет», - сказав Олександр Вілкул.
Проект планується завершити до кінця поточного року.
«Цей проект - частина системної роботи Уряду з регіонального розвитку, удосконалення дорожньо-транспортної інфраструктури міст, підвищення якості життя людей», - сказав Олександр Вілкул.