Юнацький Чемпіонат Європи з баскетболу в Києві виграла збірна команда Іспанії

00:49 19 Серпня 2013 року

Турнір, який пройшов у Києві, запалив нових світових зірок. Я вітаю переможців і дякую всім учасникам та глядачам змагань за створення яскравого спортивного свята європейського масштабу. Київ показав високий рівень підготовки турніру, який став, за оцінкою керівництва ФІБА Європа, найкращим чемпіонатом в історії проведення подібних змагань. Ми зробили ще один крок до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з баскетболу "ЄвроБаскет 2015

  віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул

Нагороду "Найкраща команда турніру" отримали п'ятеро гравців різних збірних: №4 збірної Сербії Стефан Пено, №10 збірної України Святослав Михайлюк, № 6 збірної Іспанії Хав'єр Лопез Аростего, №7 збірної Сербії Мілош Глішич та № 14 збірної Греції Георгіус Папаганіс.  Нагороди вручив директор турніру "ЄвроБаскет 2015"  Маркіян Лубківський.

"Найціннішим гравцем  турніру"став гравець збірної Сербії Стефан Пено. Нагороду йому вручив президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

В номінації "За чесну гру" (Fair Play)  нагороди з рук золотого призера  Олімпійських ігор, легенди українського баскетболу Анатолія Поливоди отримала команда Турції.

Ці нагороди були визначені  за підсумком голосування тренерів команд-учасниць.

Бронзові медалі чемпіонату U16 отримали гравці збірної Греції. Медалі спортсменам одягнув генеральний секретар Федерації баскетболу України Олександр Ларін.

Генеральний секретар ФІБА Європа Каміл Новак нагородив срібними медалями команду, яка посіла друге місце - збірну Сербії.

Золоті медалі переможцям турніру - збірній Іспанії вручив Олександр Вілкул. Разом з Камілом Новаком вони також вручили капітану збірної Іспанії Кубок турніру.

Віце-прем'єр відзначив високий індивідуальний рівень гри українських спортсменів та їх командний дух. Він підкреслив, що проведення юнацького чемпіонату - цінний досвід для України, який  дуже знадобиться при підготовці до ЄвроБаскету 2015.

Довідково:

Чемпіонат Європи U16 - це загальноєвропейський чемпіонат з баскетболу серед національних команд для юнаків віком до 16 років. Чемпіонат був вперше проведений у 1971 році під назвою "Чемпіонат Європи серед кадетів"  і відбувався раз на 2 роки. З 2004 року турнір почали проводити щорічно. Цьогорічний розіграш U16 Чемпіонату Європи з баскетболу 2013 року серед чоловіків проходив в київському Палаці Спорту з 8 по 18 серпня 2013 року. В ньому взяли участь  16 найкращих команд Європи. Чемпіонат Європи U16 проходив в рамках підготовки та проведення в Україні Євробаскету-2015.