Вже 4 600 відділень Укрпошти надають громадянам спрощений доступ до адміністративних послуг

11:26 19 Липня 2013 року

«Уряд створює умови для надання громадянам спрощеного доступу до адміністративних послуг. Зокрема, для цього реалізується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Якщо на 1 січня 2013 року такі послуги надавало 11 відділень зв’язку, то на сьогодні їх вже 4 600 в усіх 27 регіонах», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на Всеукраїнській селекторній нараді.

Він зазначив, що згідно з Національним планом дій до кінця 2013 року всі понад 13 тисяч відділень Укрпошти мають надавати такі послуги.

Завдяки проекту люди мають можливість прямо у відділеннях поштового зв’язку швидко та якісно отримати допомогу в оформленні запитів та звернень для одержання субсидії, оформлення пенсії, реєстрації фізичної особи-підприємця чи встановлення пільгового статусу учасника або інваліда війни.

«Найкращі результати з реалізації проекту показують Дніпропетровська, Львівська, Хмельницька, Одеська, Сумська, Волинська, Чернівецька, Вінницька, Київська, Рівненська та Полтавська області, які мають найбільшу кількість звернень громадян», - сказав Олександр Вілкул.

Також він звернув увагу керівників Черкаської, Чернігівської областей, міста Київ та керівників відповідних дирекцій Укрпошти на необхідність активізувати роботу в цьому напрямку.

«Проект спрощення надання адмінпослуг через Укрпошту має велике соціальне значення. Особливим попитом цей проект користується у громадян, які проживають у сільській місцевості, пенсіонерів, інвалідів, ветеранів праці, малозабезпечених сімей. Тому Уряд приділяє особливу увагу контролю за виконанням цього проекту», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр поставив завдання керівникам регіонів та Укрпошти активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення про спрощений доступ до адмінпослуг у відділеннях зв’язку.

Також він доручив активізувати створення єдиного уніфікованого переліку мінімум 20 найбільш популярних послуг для надання через Укрпошту.

В селекторній нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, перший заступник Голови правління НАК Нафтогаз України Валентин Франчук, заступник генерального директора Укрпошти Геннадій Вовк та керівники регіональних органів влади.