В Іллічівську створено нову систему водопостачання

16:20 29 Серпня 2013 року

29 серпня 2013, м. Іллічівськ, Одеська область.

Відсьогодні вирішена одна з ключових проблем Іллічівська – 70-тисячне місто забезпечено стабільним водопостачанням. Побудована сучасна насосна станція та резервуар води об'ємом 10 тис м³. Встановлене нове обладнання підвищує якість послуг для населення, забезпечує мінімальні втрати води при водозаборі та на 60% зменшує використання електроенергії (тобто 317 тис гривень на рік). Ці кошти підприємство буде спрямовувати на подальшу модернізацію об’єктів місцевого водоканалу

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час введення у дію об’єкту.

 

av2 До введення нової системи в місті Іллічівськ працювала центральна насосна станція побудована ще 40 років тому. Вона мала власний резервуар води об’ємом 9 тис м³, проте забезпечувала водою лише частину міста. Для водопостачання другої більшої частини міста (району новобудов) була створена тимчасова насосна станція, яка не мала власного резервуару води на випадок відсутності води у водоводі. Таким чином, нова насосна станція, яка забезпечуватиме все місто - матиме два резервуари, загальним об’ємом 19 тис м³.
rezervuar 
Це забезпечить безперебійне централізоване водопостачання у місті.

 

На станції встановлено 5 насосних агрегатів, з яких 3 – робочі та ще 2 – резервні. Всі вони оснащені системою управління Wilo-CR (Німеччина) для автоматичного безступінчатого регулювання потужності насосних установок.

Крім того, максимальні втрати води при водозаборі на новій станції складають 0,5% і відповідають європейським стандартам.

29 серпня 2013, м. Іллічівськ, Одеська область. «Відсьогодні вирішена одна з ключових проблем Іллічівська – 70-тисячне місто забезпечено стабільним водопостачанням. Побудована сучасна насосна станція та резервуар води об'ємом 10 тис м³. Встановлене нове обладнання підвищує якість послуг для населення, забезпечує мінімальні втрати води при водозаборі та на 60% зменшує використання електроенергії (тобто 317 тис гривень на рік). Ці кошти підприємство буде спрямовувати на подальшу модернізацію об’єктів місцевого водоканалу», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час введення у дію об’єкту.