Відкриття в Івано-Франківську сучасної когенераційної установки дозволить зекономлені 465 тис грн на рік спрямовувати на подальшу модернізацію об’єктів теплокомуненерго

13:23 25 Вересня 2013 року

25 вересня 2013, м. Івано-Франківськ.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів в Івано-Франківську виїзну нараду щодо впровадження сучасних енергозберігаючих технологій у сфері ЖКГ та відкрив нову когенераційну установку в котельні по вул. Тролейбусна, 40а.

av  Нова когенераційна установка дозволяє одночасно виробляти теплову та електроенергії, що йде на потреби підприємства та міста.
station

 

 

 - Економічний ефект від реалізації даного проекту складе 465 тис грн. на рік. Зекономлені кошти підприємство спрямовуватиме на подальшу модернізацію об’єктів ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Це дозволить підвищити якість надання послуг громадянам, - сказав Олександр Вілкул.

Електрична потужність когенераційної установки складає 1,4 МВт, а теплова 1,7 Гкал.

Теплової потужності когенераційної установки достатньо щоб покрити потребу в гарячому водопостачанні всього мікрорайону «Пасічна», а це 61 об’єкт, з яких 57 житлові будинки, де проживає близько 14 тисяч жителів.

Частка виробництва електроенергії складає – 37% і теплової енергії 47% відповідно, загальний ККД установки 84%.

Наразі, на Івано-Франківщині працює 3 когенераційні установки. Загалом в Україні вже встановлено 57 таких установок.

av+

 

 

 Довідково:

Когенераці́йна установка (когенераційна уста́ва) — комплекс обладнання, що працює за способом комбінованого виробництва електричної і теплової енергії або перетворює скидний енергетичний потенціал технологічних процесів в електричну та теплову енергію.

25 вересня 2013, м. Івано-Франківськ. Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів в Івано-Франківську виїзну нараду щодо впровадження сучасних енергозберігаючих технологій у сфері ЖКГ та відкрив нову когенераційну установку в котельні по вул. Тролейбусна, 40а.