В Україні на всіх об’єктах туристичної інфраструктури будуть встановлені «знаки категорії об’єкта»

17:55 04 Липня 2013 року

«Для підвищення якості послуг, що надаються готелями, для розвитку туризму, зокрема росту туристичної привабливості України, Уряд прийняв постанову, згідно якої на всіх об’єктах туристичної інфраструктури будуть встановлені офіційні «знаки категорії об’єкта» (те, що в Європі називається кількістю зірок)», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

На «Знакові категорії об’єкта» окрім кількості  «зірок», має бути вказаний номер свідоцтва, дані про вид та назву об’єкта.

Інформація розміщується обов’язково українською і, за бажанням власника, ще дублюватися англійською. Знак повинен знаходитись на фасаді будівлі. Власник готелю має його встановити протягом 30 календарних днів з дати видачі свідоцтва про встановлення категорії об’єкту.

«Це рішення дозволить підвищити вимоги до сервісу в готелях і якості послуг. Люди повинні мати можливість отримати необхідну достовірну інформацію щодо послуг, які надаються в готелях», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що для офіційного підтвердження інформації щодо категорії об’єкту Держтуризмкурорт розмістить на своєму веб-сайті (www.tourism.gov.ua) реєстр свідоцтв. Ця інформація буде надана і міжнародним сайтам таким як booking.com, hotelbeds.com, tripadvisor.com та іншим, якими користуються як українці так і гості, які приїжджають до нашої країни.

Встановлення категорій готелям здійснюється Комісією при Державному агентстві з туризму та курортів.