В питаннях захисту трудового колективу ми завжди на боці людей

17:56 19 Липня 2013 року

«Українські виробники продовжують зберігати обсяги продажу, незважаючи на зменшення попиту на світових ринках. За 5 місяців 2013 року в Україні експорт прокату зріс на 0,7%», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул у Кривому Розі, виступаючи на урочистих зборах в ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» з нагоди професійного свята Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

Водночас, за його словами, Дніпропетровщина продовжує утримувати високі темпи виробництва продукції гірничо-металургійного комплексу (ГМК).

«На Дніпропетровщині за 6 місяців 2013 року виробництво сталі без напівфабрикатів збільшено на 0,7% у порівняні із відповідним періодом минулого року, готового прокату – на 5,3%, виробництво залізорудного концентрату – майже на 2%», - сказав Віце-прем'єр-міністр.

Олександр Вілкул наголосив на важливій ролі ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» у досягненні регіоном таких високих виробничих показників.

«АрселорМіттал Кривий Ріг» - серед лідерів Дніпропетровщини і України у виробництві продукції ГМК. Це позитивно відображається на надходженнях до бюджету. Лише за 6 місяців цього року підприємство виплатило майже 1,4 млрд. гривень податків і зборів», - сказав Віце-прем'єр-міністр.

Окрім цього, за його словами, Уряд буде жорстко контролювати виконання програми захисту навколишнього середовища і відносини підприємства із трудовим колективом.

 «В 2012 році підприємство виділило більше 340 млн. грн. на природоохоронні заходи. Реконструювали більше 20 установок очистки газу від технологічних агрегатів. В цьому році запланована реконструкція більше 30 установок очистки газу, що суттєво зменшить викиди шкідливих речовин в атмосферу», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем'єр-міністра зазначив, що за результатами 2012 року рівень середньої заробітної плати на підприємстві є найвищим серед усіх металургійних підприємств України.

«Рівень середньої заробітної плати в червні цього року склав майже 5 з половиною тисяч, у той час як минулого року в цьому ж місяці середня зарплата складала лише близько 5 тисяч», - повідомив Олександр Вілкул.

 «Ріст промислових показників не повинен бути самоціллю для роботи підприємства. Головною метою є захист інтересів трудового колективу, зростання заробітної плати, збереження робочих місць, підвищення екологічних стандартів. Ми завжди готові підтримувати «АрселорМіттал Кривий Ріг» у вирішенні промислових проблем. Але у питаннях захисту трудового колективу, ми завжди на боці людей», - сказав Олександр Вілкул.