В 4 регіонах країни батьки можуть записати свою дитину до дитсадка за допомогою Електронної системи реєстрації

13:24 15 Серпня 2013 року

Для того, щоб батьки мали можливість обрати дитячий садочок та записати до нього свого малюка, не виходячи з дому за допомогою мережі Інтернет, Уряд впроваджує Єдину електронну базу реєстрації дітей в дошкільні навчальні заклади. На сьогодні такий сервіс впроваджено в 4 регіонах

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час Всеукраїнської селекторної наради з керівниками регіонів


Першою такий електронний сервіс впровадила Дніпропетровська область в 2012 році. Цьогоріч Електронна реєстрація дітей в дитсадки запрацювала в Харківський області, містах Києві та Севастополі.
«Електронна реєстрація дітей в дошкільні навчальні заклади – по-перше, це зручна послуга, завдяки якій батьки можуть записати свою дитину в чергу на вступ до дошкільного закладу через Інтернет. По друге, - це можливість більш ефективно контролювати кількість дітей в черзі, прогнозувати наповнюваність дитсадків, і відповідно, планувати збільшення кількості місць у дошкільних закладах, - сказав Олександр Вілкул. - Єдині електронні бази реєстрації дітей в дошкільні заклади мають бути створені в усіх регіонах».
Ще одним напрямком в розвитку дошкільної освіти є створення власних Інтернет-сайтів дитсадків з 3D-екскурсією закладом і детальною інформацією щодо послуг, кількості місць та програм навчання.
На сьогоднішній день за даними Міносвіти в кожному регіоні вже є дитсадки з власними сайтами.
На 100% забезпечені сайтами дитсадки  Дніпропетровської області та міста Києва. 84% дошкільних навчальних закладів мають власні сайти в Одеській області, 82% - у Харківській області, 75% - Чернівецькій області.  
Олександр Вілкул поставив завдання регіонам – прискорити цю роботу. «До кінця року сайти мають бути створені в кожному дитячому садочку в кожному регіоні», - сказав він.