В 2013 інвестиції Північного ГЗК в модернізацію виробництва складають 1,4 млрд гривень

17:13 20 Липня 2013 року

«За шість місяців поточного року Північним ГЗК вироблено 7 млн. 472 тис. тонн залізорудного концентрату, що на 2,5% перевищує планові показники. Зростає видобуток і сирої руди - у першому півріччі в кар'єрах комбінату видобуто 16 млн. 441 тис.  тонн, що становить  101,6% до минулорічного періоду», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул в ході урочистостей з нагоди відзначення Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості на ПАТ «Північний ГЗК»

 «Сума інвестицій в цьому році складає 1,4 млрд. грн. Такі кошти дають можливість реалізувати інноваційні проекти. Зокрема, завдяки вчасно проведеній модернізації та капітальним ремонтам випалювальних машин у цехах виробництва обкотишів, збільшилась продуктивність обладнання і зменшились питомі витрати енергоресурсів», - сказав Віце-прем'єр-міністр.

Олександр Вілкул акцентував, що оновлення виробництва – це передусім мінімізація шкідливого впливу на довкілля.

«Північний ГЗК активний є активним учасником Регіональної програми з покращення екології Кривбасу на 2011-2022 роки», - додав він.

Олександр Вілкул наголосив, що із ростом виробництва, на Північному ГЗК створюються можливості для підвищення соціальних стандартів та комфорту працюючих на підприємстві.

В рамках Договору про соціальне партнерство підприємство приймає  активну участь в реалізації проекту розвитку Кривого Рогу «Місто без околиць», ініційованого Олександром Вілкулом ще в 2004 році.

У поточному році завдяки комбінату буде проведено благоустрій вулиці 23 Лютого та зони відпочинку по вулиці Маршака.

У  2012 році Північний ГЗК реконструював парк імені Комсомолу України, а працівники підприємства щорічно оздоровлюються в здравницях України, відпочивають на базах відпочинку Азовського й Чорного морів.

Діти працівників комбінату відпочивають в Дитячих оздоровчих таборах «Приморський», «Альбатрос», розташованих на Арабатській стрілці. Кращі учні шкіл Тернівського району щорічно нагороджуються путівками в «Артек».

Під час урочистостей Олександр Вілкул вручив почесне звання «Заслужений працівник промисловості України»,  медалі «За працю і звитягу», та Подяки Прем’єр-міністра України.