Українців, які постраждали в ДТП в Білорусі літаком привезли в Україну

14:00 06 Серпня 2013 року

П’ять українців, які постраждали в результаті аварії в Білорусі, сьогодні були доставлені додому в Одесу. Для цього Україна вислала військовий реанімаційно-операційний літак Ан-26 Віта. Вчора автотранспортом в Одесу було доставлено два українця. Наразі в Білорусі залишається один українець. Найближчим часом в Мінську йому буде проведена операція

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в Facebook.

Усі постраждалі повністю забезпечені необхідними медикаментами. Також прийнято рішення про надання родинам фінансової допомоги. Сім'ї потерпілих отримають по 5 тис грн, родинам загиблих надана допомога з доставки тіл в Одесу та надано 10 тис грн.  
Нагадаємо, що 28 липня 2013 року у Вітебській області у Білорусі трапилась велика дорожньо-транспортна аварія, в результаті якої загинули 4 і постраждали 9 громадян України. В лікарні від важких травм, несумісних с життям, помер ще один українець. В аварію потрапили автомобіль Opel Omega з російськими номерами (Санкт-Петербург) і мікроавтобус Mercedes Sprinter з українськими реєстраційними знаками (Одеська обл.). За попередньою інформацією, Opel виїхав на зустрічну смугу руху та скоїв лобове зіткнення з мікроавтобусом.
Український Уряд оперативно зв’язався з білоруським керівництвом. Усім потерпілим була надана вся необхідна медична допомога.