«У першому півріччі 2013 року на Південному гірничо-збагачувальному комбінаті обсяги виробництва агломерату зросли майже на 15% та склали понад 1,2 млн. тонн»

19:08 19 Липня 2013 року

«За січень-червень 2013 року обсяги виробництва агломерату на комбінаті збільшилися на 14,7% – до 1,2 млн тонн», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, виступаючи на урочистостях з нагоди 58-річниці «Південного ГЗК», та Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості.

 «Від вашої ефективної роботи залежить індустріальна міць України та її економічний ріст. Я вдячний вам за ваш професіоналізм та наснагу. У мене особливі теплі почуття до «Південного ГЗК». Адже багато років тому саме тут я зробив свої перші трудові кроки, будучи помічником машиніста екскаватора. Для мене велика честь бути членом великої родини гірників та металургів», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що в 2012 році загальний об’єм інвестицій у розвиток комбінату перевищив 1 млрд. гривень.

«На такому ж рівні заплановане фінансування і в цьому році. Ключовим проектом 2103 року є будівництво комплексу рудної циклічно-поточної технології на горизонті мінус 210 метра, в яке буде інвестовано більше 50 млн. гривень. Відповідна технологія дозволить Південному ГЗК знизити собівартість видобутку руди та оптимізувати витрати на обладнання », - додав Віце-прем'єр-міністр.

За його словами, для реалізації екологічних завдань, комбінат кожного року розробляє план заходів щодо охорони навколишнього середовища.

«Південний ГЗК бере активну участь у Довготривалій регіональній Програмі з вирішення екологічних проблем Кривбасу та покращення стану навколишнього природного середовища на 2011 - 2022 роки. Окрім цього, комбінат є учасником Програми покращення екологічного стану Дніпропетровської області за рахунок зменшення забруднення довкілля основними підприємствами-забруднювачами на 2007-2015 роки. Загалом на природоохоронні заходи у 2012 році було витрачено близько 135 мільйонів гривень», - сказав Олександр Вілкул.

Він акцентував, що соціальні гарантії для робітників підприємства належать до пріоритетів комбінату.

«В 2012 році соціальний бюджет Південного ГЗК склав більше 126 млн. гривень», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Водночас Олександр Вілкул зазначив, що в рамках соціального партнерства Південний ГЗК бере активну участь у розвитку Кривого Рогу та Дніпропетровщини.

«В 2010 році комбінат приєднався до виконання загально місцевої програми «Кривий Ріг – місто без околиць». ЇЇ головна мета – підвищити комфортність умов проживання працівників у регіонах присутності промислових підприємств. З того часу «Південний ГЗК» реалізував два етапи реконструкції жилого масиву підприємства» - сказав Віце-прем'єр-міністр.

Також Олександр Вілкул вручив кращим працівникам державну нагороду та Подяки Прем’єр-міністра України.