У Києві будівельні роботи на новій станції метро «Теремки» виконані на 70%

12:00 23 Липня 2013 року

Станція метро «Теремки» у Києві - це важливий пусковий об'єкт 2013 року.

«Для створення комфортних умов для пасажирів та розвитку пасажирського транспорту у Києві, Уряд продовжує будівництво метро. За три роки було відкрито 5 станцій: «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром». Наразі закінчується будівництво станції «Теремки» Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену. Будівельні роботи виконані на 70%», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час робочої наради на станції метро «Теремки».


Олександр Вілкул зазначив, що нову станцію метро «Теремки» облаштують для пасажирів із особливими потребами.
«З метою виконання державної програми «Безбар’єрний простір» для людей із особливими потребами, буде встановлено 4 спеціальних ліфти та звукові інформатори напрямків руху. На платформі станції з’являться рельєфні обмежувачі, також на першу та останні східці спуску в метро нанесуть контрастну фарбу», - сказав він.
В ході будівництва станції «Теремки», використовувались нові технології - сучасні прохідницькі комплекси для спорудження тунелів.
 «Нові технології прокладання тунелів дозволили провести роботи під землею
без перекладання магістральних інженерних мереж та комунікацій на поверхні, та зберегти зелені насадження. Також роботи проходили без перекриття проїзної частини проспекту Академіка Глушкова», - сказав Віце-прем'єр-міністр.     
На сьогодні в Україні функціонують три метрополітени - Київський, Харківський та Дніпропетровський.
Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачає розроблення проекту Державної програми будівництва та розвитку мережі метрополітенів на період до 2020 року.