Тарифи ЖКГ мають бути стабільними

13:25 19 Липня 2013 року

«Тарифи на комунальні послуги мають бути стабільними. Місцеві ради, які допустили підвищення тарифів мають ще раз перевірити їх обґрунтованість та привести у відповідність з економічно доцільними. Це питання перебуває на особливому контролі Уряду», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул на всеукраїнській селекторній нараді з питань підготовки до нового опалювального сезону.

Він зазначив, що завдяки втручанню Уряду в січні цього року, наприклад, Запорізькій міськвиконком скасував своє рішення про підвищення тарифів майже на 10% на водопостачання та водовідведення.

«В цьому році були спроби підвищення тарифів ЖКГ майже в усіх регіонах України, окрім Дніпропетровської області, міста Києва та Севастополя. Уряд буде відслідковувати кожний такий випадок і відповідно реагувати», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр поставив завдання Мінрегіону та облдержадміністраціям активізувати роботу з перевірки та аналізу економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в регіонах.

В нараді також взяли участь Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник, перший заступник Голови правління НАК Нафтогаз України Валентин Франчук, заступник генерального директора Укрпошти Геннадій Вовк та керівники регіональних органів влади.