Проект Президента «Відкритий світ» забезпечує школярів рівним доступом до знань і в містах-мільйонниках, і в селах, - Вілкул

13:11 01 Серпня 2013 року

1 липня 2013 рік, с. Микільське, Херсонська область.

Новий рівень освіти – це новий рівень держави. Реалізація проекту Президента України «Відкритий світ», в рамках якого школи оснащуються сучасною комп’ютерною технікою з доступом до Інтернету, забезпечує рівний доступ до знань і в містах-мільйонниках, і в селах. Наразі, вже оснащено 54 навчальні заклади в усіх областях України. А з 1 вересня 2013 року розпочнеться другий етап проекту – по оснащенню ще 2 тисяч шкіл

Віце-прем’єр-міністр під час робочої наради щодо реалізації проекту в Херсонській області

Він зазначив, що особливо важливий цей проект саме для сільської місцевості, де більше 40% учнів не мають персональних комп’ютерів вдома.Національний проект «Відкритий світ» реалізується в рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Він передбачає модернізацію системи освіти України, подолання освітньої нерівності та доступність якісної освіти кожному школяру незалежно від його місцезнаходження.

 

- Рівень та якість освіти яка не поступається європейським навчальним закладам дозволить забезпечити підготовку високоосвічених випускників, з широким кругозором. Єдиний шлях формування такої особистості конкурентоспроможного випускника - це застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр та Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів взяли участь у відкритому інтерактивному уроці з фізики та екології. Присутні разом зі школярами ознайомились із роботою екологічного двигуна Стірлінга за допомогою 3-D технологій та протестували частоту його оберту за допомогою датчиків Фур’є.

Під час уроку вчитель продемонстрував на інтерактивній дошці дослід із рідким азотом.

- Одне з ключових завдань Національного проекту «Відкритий світ» полягає у подоланні нерівності в освіті. Мені приємно відзначити, що учні сьомих класів села Микільське розпочнуть новий навчальний рік із сучасним інтерактивним обладнанням. І ми докладемо всіх зусиль для того, щоб якнайшвидше розширити цей проект по всій країні - наголосив Голова Держінвестпроекту Владислав Каськів. 

З першого вересня 2013 року використання сучасного інтерактивного обладнання буде активно впроваджене у навчальний процес 7 класів шкіл, які беруть участь у першому етапі проекту. Школа у селі Микільське – це друга школа в області, в якій впроваджено проект «Відкритий світ». В ній навчається 257 учнів. В ній обладнано 5 нових навчальних мультимедійних класів 5 інтерактивними дошками та 5 проекторами, 12 комп’ютерами для вчителів, 30 планшетами та 30 нетбуками для учнів (кабінети з фізики, хімії, біології, географії, історії).

- Інтерактивні уроки, які впроваджує Нацпроект «Відкритий світ», зроблять навчальний процес більш цікавим та будуть слугувати стимулом для розвитку не тільки учнів, а й вчителів. Комп’ютеризація освіти зробить її більш якісною і ми впевнені у тому, що результатів довго чекати не доведеться - сказала директор Микільської загальноосвітньої школи Галина Костенко.