Підтримка ДМКА ім. Дзержинського соціальних проектів – важлива складова розвитку Дніпродзержинська

12:50 20 Липня 2013 року

«Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського приділяє увагу модернізації, реалізації екологічних програм, та  соціальним проектам. Зокрема підтримці спорту. Це є важливою складовою розвитку Дніпродзержинська та Дніпропетровщини», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, виступаючи на урочистих зборах з нагоди відзначення Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості на ПАТ «ДМК ім. Дзержинського».

 «Вихованці спортивного клубу «Дзержинка» по праву вважаються кращими не лише в місті, області й Україні, але й у Європі й світі. В  2012 році учениці Дніпропетровської обласної школи вищої спортивної майстерності, представниці спортклубу «Дзержинка» Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова і Катерина Тарасенко вперше за всю історію незалежності України завоювали олімпійське золото з академічного веслування», - сказав Віце-прем'єр-міністр.

Діти працівників комбінату відпочивають у пансіонатах,  на базах відпочинку Чорного й Азовського морів, у санаторіях.

«На комбінаті постійно функціонують спорткомплекс, клуб «Шкіряна рукавичка», спортивна база водних видів спорту, клуб Металургів, дитячий-оздоровчий комплекс «Дзержинец», - підкреслив він.

Віце-прем'єр-міністр додав, що підприємство також надає допомогу колишнім працівникам - ветеранам війни й праці.

ДМКД - основне містоутворююче підприємство Дніпродзержинська, валовий випуск продукції якого, складає більше 60% від усього обсягу промислового виробництва міста.

На комбінаті проводиться широкомасштабна реконструкція й технічне переоснащення основного й допоміжного виробництв задля перетворення комбінату у високопродуктивне підприємство.

«Одним з найважливіших етапів реконструкції стало впровадження сучасних технологій у сталеплавильному виробництві. В 2011 році, введено в експлуатацію 7-струмкову машину безперервного лиття заготовок (МНЛЗ) № 3. Це дозволило впровадити сучасні енерго- та ресурсозберігаючі технології, збільшити обсяги випуску продукції. А також знизити її собівартість і зменшити кількість шкідливих викидів у навколишнє середовище. На початку 2012 року введено в експлуатацію установку позапічної обробки сталі «піч-ківш» № 2 з допоміжним устаткуванням», - сказав Олександр Вілкул.

Заплановане в 2013–2014рр. спорудження установки десульфурації чавуну, дозволить розширити ринок збуту за рахунок виробництва низько сірчаної сталі.

Також проводиться реконструкція сортопрокатного цеху, запуск першої черги якого відбудеться в 2014 році.

Олександр Вілкул в ході урочистостей вручив працівникам комбінату подяки Прем’єр-міністра України.