Пасажиропотік через аеропорти України в серпні збільшився на 7%

17:51 16 Вересня 2013 року

 Пасажиропотік через аеропорти України за серпень 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 7% і склав близько 2 мільйонів людей

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул

Українськими авіакомпаніями за минулий місяць перевезено понад 1 млн пасажирів, що на 1,6% більше минулорічного показника.

За серпень 2013 року Украерорухом обслуговано на 9,4% більше повітряних суден у порівнянні з відповідним періодом 2012 року.

 - Цього року на український ринок міжнародних авіаперевезень вийшли дві нові лоу-кост компанії. А саме, іспанська «Vueling Airlines» та  італійська «Meridiana Fly», - сказав Олександр Вілкул.

Іспанська авіакомпанія «Vueling Airlines»  почала роботу у травні 2013 року та виконує 3 рейси на тиждень у напрямку Барселона - Київ (Жуляни) – Барселона. А італійська авіакомпанія «Meridiana Fly» з червня поточного року здійснює польоти до Ольбії (Італія) з аеропорту Бориспіль раз на тиждень.

map

 

 

За даними Державіаслужби, за 8 місяців 2013 року міжнародні регулярні польоти в Україну здійснювали 10 лоу-кост авіаперевізників по 17 маршрутам з 7 країн світу.

«Пасажиропотік через аеропорти України за серпень 2013 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшився на 7% і склав близько 2 мільйонів людей», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.