Олександр Вілкул вручив ключі від квартир 20 сім’ям офіцерів та рядових Харківського гарнізону ДСНС

17:55 16 Серпня 2013 року

Від того, в яких умовах проживають службовці Державної служби надзвичайних ситуацій (ДСНС), залежить якість виконання ними своїх обов’язків. Сьогодні ще 20 сімей офіцерів та рядових Харківського гарнізону ДСНС отримали квартири

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час виїзної наради в Харківській області

З 2011 року на Харківщині реалізується проект зі створення відомчого житлового фонду за допомогою переобладнання і реконструкції службових приміщень. Наразі в цьому проекті беруть участь приміщення Харківських пожежних депо по вул. Спортивна, 1, по вул. Роганська, 123 та в смт Комуніст по вул. Академічна, 14-а. Результатом проведеної роботи стало 20 квартир загальною площею понад 1 тис кв м.

«Щоб забезпечити поліпшення житлових умов службовцям ДСНС, було проведено колосальну роботу, починаючи з виводу будівель пожежних частин з адміністративного фонду і включення їх до житлового фонду, закінчуючи підписанням угод з комунальними підприємствами», - сказав Олександр Вілкул.

Під час реконструкції проводилася робота по зменшенню майже вдвічі опалювальної площі будівель для забезпечення енергозбереження та економії коштів. Віце-прем’єр зазначив, що такі роботи будуть продовжені. Наразі почалася підготовка до реконструкції під житло будівлі ще однієї пожежної частини № 69, яка знаходиться в смт Васищеве Харківської області. Після переобладнання будівлі квартири отримають 10 сімей службовців ДСНС.

Водночас робота щодо реконструкції службових приміщень пожежних депо під житло проводиться також і в інших регіонах України. Зокрема, у Ніжині Чернігівської області за допомогою цієї програми 4 родини службовців ДСНС вже отримали квартири. В цьому році в смт. Брюховичі Львівської області 13 сімей офіцерів та рядових ДСНС отримали житло за такою програмою.

У вересні 2013 року планується здача в експлуатацію після реконструкції 13 квартир для службовців ДСНС в Одесі та в 2014 році - 40 квартир в Донецьку.