Олександр Вілкул привітав працівників туристичної галузі з Днем туризму

11:50 27 Вересня 2013 року

Україна володіє величезним потенціалом, що дозволяє їй бути одним з лідерів туристичного ринку Східної Європи. Уряд країни схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму та курортів на період до 2022 року, що в перспективі здатна забезпечити ефективний розвиток туристичної галузі, підвищити вклад туризму в розвиток економіки України

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул у вітанні з нагоди святкування Дня туризму

Він зазначив, що наразі розробляється Державна цільова програма розвитку туризму та курортів на період до 2022 року. Завдяки її реалізації очікується збільшення надходжень від туристичної галузі до державного бюджету майже в 2,5 рази - до 5 млрд грн у 2022 році.

Державна цільова програма передбачає визначення туристичної спеціалізації регіонів для найбільш ефективного використання курортних можливостей, природного та людського потенціалу.

- Україна - гостинна країна, яка має багату історію, самобутні традиції, унікальну за красою і різноманітністю природу. Це дає можливість активно розвиватися усім видам туризму. Все більш популярним стає екстремальний туризм. Активно розвивається фестивальний туризм. В Україні проводяться великі спортивні заходи, які дають поштовх розвитку в’їзного та внутрішнього туризму. Цей величезний туристичний потенціал ми повинні реалізувати, - сказав Вілкул.

У рамках реалізації відповідної програми українське законодавство у сфері туризму і курортів буде приведено у відповідність з європейськими нормами. При цьому особлива увага буде звертатися на якість сервісу відповідно до кращих міжнародних стандартів. Програма також буде включати заходи з дерегуляції туристичної діяльності, а також вдосконалення статистичної звітності в галузі на основі методики Всесвітньої туристичної організації при ООН (ЮНВТО).

- У нас налагоджена тісна співпраця з міжнародними організаціями щодо вдосконалення українського законодавства в туристичній сфері. Велику підтримку ми отримуємо від Всесвітньої туристичної організації та її Генерального секретаря ЮНВТО Талеба Ріфаї, - зазначив Вілкул.

10 жовтня 2013 року в Україні відбудеться Другий Київський міжнародний туристичний форум, який будуть відкривати Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Генеральний секретар Всесвітньої туристичної організації Талеб Ріфаї. В рамках Форуму відбудеться засідання Міністрів туризму країн-членів Організації Чорноморського Економічного Співробітництва (ОЧЕС). На засіданні міністрів туризму країн-учасниць ОЧЕС буде обговорено План дій Робочої групи на два роки та впровадження низки ініціатив України, спрямованих на розвиток сфери туризму в Чорноморському регіоні. Україна отримала статус країни-координатора Робочої групи з туризму країн-учасниць ОЧЕС на період до 30 червня 2015 року.

«Україна володіє величезним потенціалом, що дозволяє їй бути одним з лідерів туристичного ринку Східної Європи. Уряд країни схвалив Концепцію Державної цільової програми розвитку туризму та курортів на період до 2022 року, що в перспективі здатна забезпечити ефективний розвиток туристичної галузі, підвищити вклад туризму в розвиток економіки України», - сказав у вітанні з нагоди святкування Дня туризму Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.