Олександр Вілкул презентував книгу «Трудові династії» на Північному ГЗК у Кривому Розі

18:30 20 Липня 2013 року

«Я поважаю людей праці та пишаюсь героїчним трудом  моїх земляків, які створили славу Кривбасу. Історію підприємства пише його колектив. Для збереження традицій, ми видали книгу «Трудові династії» Північного гірничо-збагачувального комбінату. Кожна її сторінка створює приклади для молодого покоління», - сказав Віце-прем’єр-міністр  України Олександр Вілкул під час презентації книги «Трудові династії» на Північному гірничо-збагачувальному комбінаті (ПівнГЗК) у Кривому Розі.

Книга «Трудові династії» створена з ініціативи Олександра Вілкула та видається до 50-річчя ПівнГЗК, яке відбудеться 9 грудня 2013 року.

«Розвиток підприємства - це не тільки виробничі показники. Головне - це завжди люди - колектив. Комбінат славиться добрими традиціями, робітники ПівнГЗК дбайливо шанують історію рідного комбінату і передають наступним поколінням гірників і металургів», - сказав Олександр Вілкул.

Робота над книгою почалася ще у 2005 році. На 368 сторінках книги зібрані фотографії, спогади та архівні дані про 660 трудових сімей та 14 трудових династій, які працювали на Північному ГЗК з початку його заснування (з 1960 року). «Дані про всі ці сім’ї працівників Північного комбінату роками збирались в музеї «Трудової слави» ПівнГЗК. Серед цих робітників є люди, в трудовій книжці яких, всього один запис - саме на цьому комбінаті. Всі вони - частина історії не лише підприємства, а всього гірничо-металургійного комплексу країни. І ми про них знаємо і пам’ятатимемо», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що найбільша трудова сім’я за піввікову історію комбінату – це родина Сергія Миколайовича Глазунова, яка налічує 52 родини. Всі вони були і є працівниками ПівнГЗК. «Це родина мого товариша, народного депутата України Сергія Миколайовича Глазунова. Сумарний стаж всіх членів сім’ї Глазунових складає 904 роки», - сказав Олександр Вілкул.

Книгу «Трудові династії» до 50-річчя Північного ГЗК буде подаровано кожному представнику із 660 трудових сімей та 14 трудових династій.

«Ця книга - літопис цілеспрямованих, мужніх і працьовитих людей, які присвятили своє життя рідному комбінату і в таких же традиціях виховують своїх дітей і онуків», - сказав Олександр Вілкул.