Олександр Вілкул і Принц Кентійський поклали квіти до пам’ятника Кримській війні «Камінь примирення» у Севастополі

18:24 06 Липня 2013 року

В рамках спільного українсько-британського військово-історичного проекту Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та представник британської Королівської родини Принц Майкл Кентійський поклали квіти до пам’ятника «Камінь примирення», присвяченого закінченню Кримської війни 1853-1856 років у Севастополі. «В історії були різні моменти. Однак мудрість наших народів полягає в тому, що ми прийшли до примирення, заради майбутнього», - сказав Олександр Вілкул. Віце-прем’єр-міністр та Принц Кентійський вшанували пам'ять загиблих, а також висадили біля пам’ятника молоді саджанці дерев.

В урочистому заході покладання квітів до пам’ятника «Камінь примирення» у Севастополі також взяли участь Президент Клубу любителів старовинної авіації «Air Squadron», директор компаній Big Yellow Group та Mint Partners Limited Тім Кларк та інші члени британської делегації. До її складу входять впливові політики та бізнесмени Великої Британії на чолі з Принцом Кентійським, які прибули до України 30 червня на 24-х раритетних літаках часів Першої та Другої світової війни.

Довідка:

Пам’ятник "Камінь примирення" був відкритий у 2004 році, до 150-річчя закінчення Кримської війни на згадку про полеглих з обох боків і на знак примирення їх нащадків. Адреса: Золота Балка, траса Н- 19 Севастополь-Ялта Севастополь.