Думаю, що Міжнародний Форум «АВС: Україна і Партнери 2015 року» проходитиме в одній з мультифункціональних Арен, зведеній до Євробаскету-2015

11:39 14 Червня 2013 року

«Мультифункціональні арени, які з'являться в 6 містах у рамках підготовки до Євробаскету-2015, дозволять проводити змагання з більш ніж 100 видів спорту, а також масштабні виставки та концерти, які на сьогоднішній момент Україна не може проводити», - сказав він. - «Думаю, що Міжнародний Форум «АВС: Україна і Партнери-2015 року» проходитиме в одній з таких Арен. Причому, не обов'язково в Києві. Рівень створюваних комплексів відповідає кращим світовим стандартам і дозволить зробити вибір місця проведення подій світового масштабу в будь-якому із 6 міст України», - сказав Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на Міжнародному Форумі «АВС: Україна і Партнери».

Під час Форуму також було обговорено можливості залучення інвестицій у туристичну та готельну інфраструктуру.

«За останні три роки спостерігається стабільне зростання приїзду іноземних туристів в Україну. Цьому сприяють і проведення великих міжнародних спортивних заходів. Проведення Євробаскету-2015, який є другим за значимістю спортивним заходом в Європі, також забезпечить підвищення уваги до України як одного з туристичних і спортивних центрів», - сказав Віце-прем'єр-міністр.

За оцінками експертів, під час Євробаскету-2015 Україну відвідають не менше мільйона туристів із-за кордону.