На 4% збільшився пасажиропотік через аеропорти України за 6 місяців 2013 року

10:51 01 Серпня 2013 року

Для підвищення комфорту авіапасажирів та розвитку логістичного потенціалу України Уряд відновлює  роботу аеропортів. У квітні після 7-літнього простою відкрито міжнародний аеропорт «Херсон». 27 липня  відбувся перший пасажирський регулярний рейс за маршрутом Херсон-Москва. В Україні за 6 місяців 2013 року близько на 4% збільшився пасажиропотік через аеропорти

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул

Віце-прем'єр-міністр зазначив, що подальшим кроком у налагодженні авіаційного сполучення Херсона з іншими регіонами України та зарубіжними країнами стане збільшення  кількості регулярних пасажирських рейсів.

- Наразі прораховуються технічні та економічні складові інших маршрутів. На сьогодні з аеропорту уже здійснюються міжнародні чартерні рейси до Лондону, Стамбулу, Відня, Москви, Мінську, - сказав Олександр Вілкул.

З початку відновлення роботи аеропорту, було прийнято близько 50 чартерних рейсів. Наступним етапом розвитку аеропорту «Херсон» є реконструкція злітно-посадкової смуги, модернізація світлосигнальної системи посадки, та  встановлення сучасної навігаційної системи посадки СП-80.


Довідково:

Аеропорт «Херсон»  у квітні 2013 року відновив свою діяльність після 7-літнього простою. Він розташований у 8 км на північній захід від міста Херсона. Аеропорт має загальну площу близько 290 га і є аеропортом 5-го класу із злітно-посадковою смугою довжиною 2500,00 м, шириною 42 м, магістральними та допоміжними рульожними доріжками, комплексом радіотехнічних споруд та радіонавігаційних засобів забезпечення польотів. Аеропорт має статус міжнародного, створено митний та прикордонний пости,  проводиться фіто-санітарний контроль. На сьогодні штатна чисельність авіаційного підприємства складає 45 осіб.