Ми хочемо, щоб на виробах, що відповідають найвищим стандартам якості, і на комбайнах, і на Мерседесах був напис «Зроблено в Україні»

13:53 01 Серпня 2013 року

Розвиток агропромислового сектору України потребує сучасної сільськогосподарської техніки високого рівня. В рамках проекту «Зерно України», ініційованого Президентом Віктором Януковичем, на Херсонському машинобудівному заводі спільно із компанією CLAAS (Німеччина) розпочалося виробництво сучасних зернозбиральних комбайнів «Скіф-Тукано440». Відтепер наші аграрії зможуть працювати на якісній техніці українського виробництва. Це реальний приклад імпортозаміщення. Ми хочемо, щоб на виробах, що відповідають найвищим стандартам якості, і на комбайнах, і на Мерседесах був напис «Зроблено в Україні»

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул

 

Проект спільного виробництва зернозбиральних комбайнів є важливим кроком у розвитку сільського господарства
Проект спільного виробництва зернозбиральних комбайнів є важливим кроком у розвитку сільського господарства

 

В рамках проекту заплановано створення на заводі 400 нових робочих місць.
На нараді Олександр Вілкул зазначив, що проект спільного виробництва зернозбиральних комбайнів є важливим кроком у розвитку сільського господарства, адже за рахунок використання сучасних технологій у найближчі 5 років Міністерство аграрної політики України поставило ціль збільшити виробництво зерна з запланованих цьогорічних  54 млн. тонн до 80 млн. тонн.
«Завдяки Національному проекту «Зерно України» ми маємо можливість реалізувати спільні з Україною плани виробництва комбайнів. Ми вважаємо, що український сільськогосподарський ринок є перспективним для експорту продукції на ринки Східної Європи і з оптимізмом налаштовані на роботу в Україні, - зазначив регіональний менеджер з експорту групи компаній «CLAAS» Томас Клаусніцер. – Налагодження виробництва комбайнів у рамках Нацпроекту «Зерно України» - це дієві передумови для збільшення обсягів виробництва зерна, створення нових робочих місць для українців», - додав Томас Клаусніцер.
 Олександр Вілкул зазначив, що серед пріоритетів Уряду – повністю перейти на виробництво комбайнів вітчизняного виробництва.
«Оновлення парку зернозбиральної техніки у співпраці з компанією CLAAS та Херсонським машинобудівним заводом дозволить забезпечити потреби сільгоспвиробників у якісній техніці, допоможе збільшити валове виробництво зерна», - сказав голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів.
Питання розвитку сільгоспмашинобудування за рахунок імпортозаміщення є одним із найважливіших  завдань Уряду, передбачених Програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.