Інвестиції у будівництво промислових об’єктів, підвищують конкурентоспроможність українських виробників, та забезпечують розвиток будівельної галузі в цілому

12:44 09 Серпня 2013 року

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул провів на «Запоріжсталі» робочу нараду з питань залучення інвестицій в промислове будівництво.  Нарада пройшла на будівництві лінії соляно-кислотного травлення. Завдяки введенню в експлуатацію цієї лінії, на 83% зменшаться шкідливі викиди цеху холодної прокатки комбінату в річку Дніпро.

Олександр Вілкул безпосередньо на об’єкті привітав будівельників із професійним святом.

Він зазначив, що будівництво є важливою складовою розвитку економіки, адже одне робоче місце в цій сфері забезпечує 5 робочих місць в суміжних галузях.

«Інвестиції у будівництво промислових об’єктів, завдяки чому стає можливим зменшення шкідливих викидів та підвищення енергоефективності виробництва, підвищують конкурентоспроможність українських виробників, та забезпечують розвиток будівельної галузі в цілому», - сказав Віце-прем’єр-міністр.

Будівництво сучасних об’єктів та використання енергозберігаючих технологій дозволило «Запоріжсталі», при цьогорічному рості виробництва сталі на 1,3% і прокату на 3,3%, знизити у порівняні із минулим роком використання газу для промислових потреб в два рази до 16 млн. кубометрів газу, та скоротити шкідливі викиди підприємства в атмосферу на 10%.

За перше півріччя 2013 року комбінат на 6,4% скоротив енергоємність виробленої металопродукції. Завдяки цьому «Запоріжсталь» з першого червня почало віддавати збиткову теплову енергію, що генерується на підприємстві, для потреб городян.

В результаті цього комунальні підприємства Запоріжжя зможуть на кінець 2013 року зменшити споживання природнього газу до 4 млн. кубометрів, та зекономлять півмільйона гривень.

«Ці кошти підуть на модернізацію тепломереж та котелень», - сказав Олександр Вілкул.

З 2013 по 2017 рік на «Запоріжсталі» заплановано будівництво 6 проектів модернізації з урахуванням екологічної складової, серед яких і будівництво лінії соляно-кислотного травлення.

«Будівництво лінії соляно-кислотного травлення - дуже серйозний інвестиційний проект, який має велике значення в масштабах регіону та країни в цілому. Політика зниження екологічного навантаження і одночасно підвищення ефективності роботи підприємства - головні завдання, які стоять перед «Запоріжсталлю». Зв'язка «ефективність - майбутнє» - основа державних програм розвитку промисловості країни», - підкреслив генеральний директор «Запоріжсталі» Ростислав Шурма.