До кінця року у Дніпропетровську відкриють надземний перехід європейського зразка через проспект Правди

12:03 17 Серпня 2013 року

Для підвищення комфорту пішоходів та водіїв Уряд розвиває логістичний потенціал регіону. Надземний пішохідний міст дозволить головній вулиці Лівобережжя Дніпропетровська стати магістраллю з безперервним рухом. Це підвищить безпеку пішоходів, зменшить кількість заторів та пришвидшить рух транспорту  на проспекті. Перехід відкриють до кінця року

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої наради щодо ходу будівництва надземного переходу по проспекту ім. газети «Правда» у Дніпропетровську

Будівництво надземного переходу через проспект Правди, на розі проспекту Воронцова, у Дніпропетровську має стратегічне й соціальне значення для міста та його жителів. Такий сучасний надземний перехід є частиною комплексної реконструкції проспекту, який забезпечує в’їзд до обласного центру та виїзд із нього зокрема на шосе до міст Харкова та Донецька, забезпечує основні транспортні розв’язки лівобережної частини міста.

Надземний міст – це металева конструкція закритого типу, для виключення потрапляння опадів у середину конструкції мосту й механізмів ескалаторів. Перехід буде оснащено 4 ескалаторами (по 2 ескалатора з обох сторін вулиці) та спеціальним підйомником для людей з особливими потребами, а також - металевими сходами шириною 1,5 м на кожному кінці мосту.

У будівництві конструкції надземного переходу на 100% було використано будматеріали вітчизняних виробників.

«Такі проекти є каталізатором розвитку будівельної та суміжних галузей економіки України. Будівництво інфраструктурних об’єктів саме з матеріалів вітчизняного виробництва дозволяє створити нові робочі місця, збільшити об’єми на виробництвах», - сказав Олександр Вілкул.

Будівельні роботи по будівництву надземного переходу виконано на 50%. Вже закладено фундамент, встановлено опори для 44 метрової металоконструкції переходу. Роботи по її встановленню почались 17 серпня о 12 ранку, і закінчаться до 8 години ранку понеділка, 19 серпня. На даний період транспорту по проспекту від вулиці Замостової до проспекту Воронцова буде повністю перекрито.

У 2011 році в рамках комплексної реконструкції проспекту, яка була розпочата з ініціативи та за підтримки губернатора - нині Віце-прем’єр-міністра - Олександра Вілкула, було виконано капітальний ремонт проїжджої частини (укладено двошарове асфальтне покриття за європейською технологією). Та проведено капітальний ремонт трьох підземних переходів (в районі Юр’ївської розв’язки, вул. Калинової та вул. Байкальської). Ці переходи оснащені спеціальним пандусом для людей з особливими потребами (є кнопка виклику помічника), пандусами для мам з колясками.

 Довідково:

Проспект імені газети “Правда” є магістральною вулицею регульованого руху. Має 8 смуг руху транспорту на ділянці від початку проспекту до розв’язки на перетині з вул. Каштановою, далі в сторону виходу з міста - 6 смуг руху. Ширина проїзної частини до 30 м.