Будівельні роботи зі створення мостового переходу через залізничні колії у Херсоні виконані на 30%

12:26 01 Серпня 2013 року

Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул у Херсоні провів виїзну робочу нараду з питань будівництва інфраструктурного об'єкту - мостового переходу через залізничні колії в районі вулиці Зала Егерсег і Бериславського шосе.


  Для підвищення комфорту пасажирів та водіїв Уряд розвиває логістичний потенціал регіону. Будівництво мостового переходу через залізничні колії у Херсоні має стратегічне й соціальне значення для міста та його жителів.  Він з’єднає між собою великі житлові масиви Таврійський мікрорайон міста та житловий район ХБК (вул.  Зала Егерсер), в яких проживає понад 100 тисяч людей, розвантажить напрямок з площі Перемоги, полегшить в’їзд до обласного центру та виїзд із нього

- сказав Олександр Вілкул, зазначивши, що реалізація цього проекту є складовою розвитку інфраструктури міста, підвищення його транзитного потенціалу.
На сьогодні єдиною автомобільною магістраллю міста Херсон є Миколаївське шосе, яке з’єднує Таврійський, Північний та Шуменський житлові райони з центральною частиною міста. Місто розвивається, збільшується кількість автотранспорту, тому шосе працює з перевантаженням і це створює незручності для водіїв і пасажирів.
У 2012 році за завданням Президента України Віктора Януковича було розпочато будівництво цього мостового переходу.
Згідно з проектом, загальна протяжність дорожнього полотна становить 2 тис метрів, пропускна здатність – 2 тис одиниць транспорту на годину. Роботи по створенню мостового переходу планується закінчити в 2014 році.
«На сьогодні будівельні роботи виконані на 30%. Зокрема, вже завершено установку всіх 24 опор, які є основою мостового переходу, де буде забезпечено трирядний рух транспорту в кожному напрямку з шириною смуги руху 3,75 м», - сказав Віце-прем'єр.
Наразі тривають роботи з улаштування двох рігелів між опорами. Всього буде 6 рігелів. Після цього розпочнеться встановлення близько 40 балок.
У будівництві мостового переходу використовуються матеріали вітчизняного виробництва. «Це є каталізатором розвитку будівельної та суміжних галузей економіки», - сказав Олександр Вілкул.