65 родин із Херсона отримали власне житло завдяки підтримці держави

11:43 01 Серпня 2013 року

1 серпня, Херсон.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул вручив ключі від квартир 65 родинам із Херсона, які отримали власне житло завдяки державній підтримці.

З 2010 року вже більше 7 тисяч українських родин завдяки державній підтримці стали власниками нових квартир. Сьогодні ще 65 сімей з Херсону отримали власні помешкання за державними програмами доступного житла

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, під час урочистого відкриття будинку по проспекту 200-річчя Херсона, в місті Херсон

Цей будинок зведено у рамках державних програм доступного житла. Сучасна 5-типоверхівка розрахована на 80 двух- та трикімнатні квартири (загальна площа усіх кватир – 6,7 тис м²). Середня вартість квадратного метру у новобудові – 4 тисяч 850 гривень. Така ціна на 10% нижча за вартість квадратного метра первинного житла в інших новобудовах Херсона.
«Нове власне житло сьогодні отримали 65 родин, серед яких - освітяни, медичні працівники, держслужбовці та молоді сім’ї. Я щиро вітаю новоселів», - сказав Олександр Вілкул.
Всі 65 родин новоселів скористались пільговим молодіжним кредитом (тобто, кредит видається під 3% річних на період до 30 років).
«В рамках соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича Уряд створив ефективний механізм, за яким люди можуть придбати власне житло за доступною ціною. Це реальний крок у вирішенні гострої житлової проблеми українців», - сказав Олександр Вілкул.
«На нараді 5 липня з працівниками Фонду молодіжного кредитування я поставив чітке завдання: уважно ставитися до кожного українця, який звернувся за державною підтримкою для отримання житла», - сказав Віце-прем’єр.
Він зазначив, що до першого жовтня Фонду молодіжного кредитування поставлено завдання сформувати Єдиний державний реєстр громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
«На даний час існують сотні реєстрів, які ведуть органи місцевого самоврядування та відомчі структури. Тому створюється один - Єдиний реєстр. Завдяки цьому буде отримана реальна картина потреб у житлі в кожному населеному пункті України», - сказав Олександр Вілкул.
Він зазначив, що Урядом зібрана база даних земельних ділянок, на яких можливе будівництво доступного житла в кожній області. Крім того, для здешевлення вартості квартир реалізується практика безкоштовного виділення землі під будівництво будинку, за рахунок місцевого бюджету до будмайданчиків підводяться всі необхідні комунікації.
«Це лінії електропередач, водопровідна система (тепле і холодне водопостачання), каналізація. Це забезпечує зниження вартості квадратного метра на 20%-30%, а в окремих випадках і на 40%. Житло по такому принципу будується в 9 містах України», - сказав Олександр Вілкул.
А саме в Дніпропетровську (ж/м Лівобережний), Донецьку (вул. Багратіона), місті Вишгород Київської області (вул. Набережна), у Львові (вул. Роксоляни), Миколаєві (вул. Гражданська), Києві (4А мкр, ж/м Позняки), Севастополі (Камишова бухта), Харкові (вул. Дача) та в місті Южне Одеської області (II мікрорайон).
В заході також взяли участь: Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, голова правління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін, та інші.

Довідково:

Детальну інформацію про державну підтримку при придбані житла можна отримати на сайтах Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ та Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву